31 augusti 2008
15:00

Husqvarna HC

Referat: Eksjö HC - Husqvarna HC

Husqvarna gästade Eksjö i säsongens första träningsmatch i Storegårdshallen under Söndagen. HHC vann alla möten i serien förra säsongen, Eksjö svarade med att vinna gårdagens match med komfortabla 5-1. Första segern på nästan två säsonger för EHC.

Högt Tempo inledde
Hemmalaget tog kommandot direkt i första perioden med bra passningsspel och aggressiv forechecking. Några riktigt heta målchanser blev det dock inte och ju längre perioden led kom Husqvarna in i matchen. Men mitt under hård press från bortalaget kunde Kristoffer Ahlstedt slita sig loss i anfallszon och servera Christoffer Hurtig till 1-0. Bara minuten senare var det dags igen, Magnusson skjuter ur snäv vinkel och nyförvärvet Rickard Klang kan trycka in 2-0 på retur från målvakten. Skotten efter första perioden 10-11 och 2-0 i mål.

Kosel otrolig i målet
Eksjö fortsatte att skapa chanser i andra perioden och redan efter två minuters spel kommer Adam Gustavsson halvt fri från högerkanten, med ett placerat skott hittar han en glipa på målvakten och det var 3-0 för hemmalaget. Lite senare slarvar Eksjö i anfallszon, Jacob Sörman i Husqvarna kan sno åt sig pucken, finta ner Christopher Kosel i målet och lägga in 3-1. Stundtals spelade EHC ut Husqvarna, ibland var det tvärtom, det svängde fort men skillnaden var att hemmalaget utnyttjade sina chanser samt att man har den otroligt duktige målvakten Kosel. 4-1 kan Henrik Jonsson göra i sitt första byte som forward när han slänger in pucken på mål en bit innanför blålinjen.

Böljande spel
Husqvarna pressade på för att vända matchen och snurrade stundtals upp Eksjöförsvaret men som tidigare i matchen var det Eksjö som gjorde målen. Kristoffer Ahlstedt skjuter ett slagskott som tar på någon eller något i HHC, pucken styrs och slinker in i mål och segern var klar, 5-1 till Eksjö.

Summering
Eksjö kunde inte fått en bättre start på säsongen än denna, även om det bara var en träningsmatch så var det så otroligt skönt att få starta med en seger. Speciellt eftersom laget inte vann en enda match på hela förra säsongen. Allt man gjort på träningarna utförde man på matchen, gick på returerna, åkte skridskor och lät pucken göra jobbet. Även offerviljan fanns, spelarna slängde sig och täckte skott och visade hjärta. Sen ska man tacka Christopher Kosel som gör en helt otrolig match med många spektakulära räddningar. Finns detaljer att finslipa på, speciellt i försvaret där man inte hela tiden hängde med kvicka Husqvarna-spelare. Men annars var matchen helt klockren!

1-0 Christoffer Hurtig (Kristoffer Ahlstedt)
2-0 Rickard Klang (Jonathan Blixt)
3-0 Adam Gustavsson (Viktor Dahlsten)
3-1 Jacob Sörman, HHC
4-1 Henrik Jonsson (Jonathan Blixt)
5-1 Kristoffer Ahlstedt (Utan assist)
Skott: 31-23 (10-11, 8-5, 13-7)